Baldur's Gate

 

I nedenstående anmeldelse af Baldur's Gate (BG) har vi prøvet at samle nogle af de indtryk vi fik, og som vi syntes vi ville dele med dig...

 

Der er mange flere muligheder i Mod'en end vi har beskrevet, men det giver - efter vores mening - et godt grundlag for at tage stilling til, om det er noget for jer!

 

 

Oversigt:

Installering

Gameplay

Items

Gambling

EXP

Runes/Runewords

Monsters

Gems

Skilltree

Bugs

Konklusion

 

 

 

 

 

Baldur's Gate

Installering

Her er der ikke de store problemer med installationen. Læs den medfølgende readme.txt eller følg nedenstående vejledning:

 

1. Lav en backup af følgende filer, der ligger i din diablo2-mappe:

    - patch_d2.mpq

    - D2client.dll

    - D2common.dll

    - D2game.dll

2. Udpak "bg106" til din Diablo2-mappe.

3. Omdøb filen "bg106_patch_d2.mpq" til "patch_d2.mpq"

4. Start mod'en på samme måde som du plejer at starte Diablo2.

 

Afinstallering: Kopiér din backupfil "patch_d2.mpq, d2client.dll, d2common.dll og d2game.dll" tilbage i D2-mappen.

Baldur's Gate

Gameplay

Banerne er blevet blandet godt i den store godtepose. F.eks. forefindes Den of Evil nu i Cold Plains, videregangen til Underground Passage level 1 findes nu i Blood Moor og det er blot starten på denne fede mod.

 

Vi skal ikke afsløre for meget her, men store ændringer præger denne mod. Charms er ikke som vi plejer at se dem. Stats'ene er stort set de samme, men grafisk er Grand Charm blevet ændret i størrelse fra 1x3 til 2x2.

 

Endvidere finder du nu Demon Spirits. Hvad de skal bruges til må du selv hitte ud af...Som du ser kræver de temmelig meget i level. Dog skal det lige siges, at du stadig kun kan blive level 99....!!!

 

 

"Universet" som spillet foregår i er som sagt blevet kraftigt ændret. Se blot dette shot af Waypoint'ene:

 

 

Stash'en er som den plejer at være i de fleste mods, nemlig rummelig. Og dermed giver det masser af plads til de nye fede ting og sager:

 

 

Hirelings har også fået en ordentlig tur. Hvor det før var meget attraktivt at få fat i en Nightmare, act2 hireling, skal du måske kigge andre steder for at få MIGHT....

Herunder ser du en Arctic Hireling fra act3:

 

 

Cuben er, i udseende, ikke hvad den har været før. For at spare dig for de samme bekymringer som jeg (lille ignorante og u-vidende mig), bringer jeg her et billede af hvordan den ser ud, og hvad den nu hedder:

 

Baldur's Gate

Items: unique/sets - drop rate

90% af den grafiske interface er blevet modificeret. Godt nok noget kornet i kanten med intentionen har været til stede, ingen tvivl om det. Alle sets og uniques er blevet fjernet og nye er kommet til.

 

Unique items!! Hvad fanden er det?, syntes kreatørerne af denne mod at sige. Jeg har endnu ikke fundet et eneste unique item, og det er egentlig en smule synd, for selv om grafikken er blevet ændret på alle punkter, så er item-genereringen ikke blevet synderligt bedre. Der findes nu kun 14 unique items, og det er jo ikke alverden.

 

Det er hidtil kun lykkedes mig at finde 1 set item. Alle de gamle sets er også blevet fjernet, og nye er kommet til.

 

Vil du se de nye items så gå ind på BG's hjemmeside.....

 

 

 

Baldur's Gate

Gambling

Du kan nu bl.a. gamble jewels, charms og runer.

 

Baldur's Gate

Experience - sværhedsgrad

Intet ændret her. Hvad der er ændret lidt er din Hirelings evne til at følge dig opad i level....

 

Baldur's Gate

Rune/runewords

Alle gamle runer er blevet fjernet og 24 nye runer har set dagens lys. Runerne kan som i mange andre mods opgraderes. Det er jo så gået ud over runewords, som der nu kun er 10 kendte af. Og de tilbageværende ser enkelte steder noget bekendte ud. Her et shot af en af de runwords der er tilbage:

 

 

Baldur's Gate

Monsters

Monsterne er der ikke lavet det helt store om på. Der er kommet flere champions og unique bosser, men det betyder ikke at de smider de fede ting. Som regel kun en stak penge og så er den skid slået. Rimelig un-cool, efter min mening. De er ikke der hvor de plejer. Se bare her:

 

 

Hvor "Chamber of The King" lige præcis er, må du selv finde ud af :))

 

Baldur's Gate

Gems/Spherestones

Gems har ikke den effekt som du kender mere. De hedder nu Spherestones, og er  rimelig sjældne, så pas godt på dem.....Til gengæld finder du nu Gems. Som du ser herunder er det ikke set før:

 

 

Somk eksempel kan nævnes, at Moonbar tildeles følgende stats:

Armor: +5 Strength 

Weapons/Shields: +100 AC

Sphere Amulets: +10 Strength

 

Spherestones, (dem som ligner de gems du kender) har helt andre funktioner nu. Bliv selv klogere ved at søge informationer på BG's hjemmeside....

 

 

Baldur's Gate

Skilltree

En del er sket på dette område. Skills er blevet fjernet, dog uden at nye er kommet til. De skills der indtil nu har gået som værende "overpowered" (for stærke) er blevet ændret på forskellige måder. Se selv mere når du spiller......

 

 

 

Baldur's Gate

Kendte Bugs

Jeg er ikke stødt på nogen, men de er der jo nok :))

Baldur's Gate

Konklusion

Baldur's Gate er på mange områder blevet væsentligt forbedret, og på andre væsentligt forringet. Efter vores mening er måden de har håndteret Sets og Uniques på ikke lige noget der falder i vores smag. Derimod er de sluppet meget godt fra den grafiske del.

 

Alt i alt mener vi, at mod's før er set bedre, men at den absolut hører til i den tunge ende af mod-skala'en.