New Dawn X

 

I nedenstående anmeldelse af New Dawn (NDX) har vi prøvet at samle nogle af de indtryk vi fik, da vi en brugte en aften på at game lidt.

 

Der er mange flere muligheder i Mod'en end vi har beskrevet, men det giver - efter vores mening - et godt grundlag for at tage stilling til, om det er noget for jer!

 

Selvf. skal der nok være nogle af jer gamere derude, der har spillet NDX, som ikke er enige i vores betragtning, men hva fan'en.... så lad lortet være ik :O)

 

Oversigt:

Installering

Gameplay

Items

Gambling

EXP

Runes/Runewords

"Crafted"

Monsters

Gems

Skilltree

Bugs

Konklusion

 

 

 

 

NEW DAWN

Installering

Det er relativt let at installere og afinstallere NDX. Husk dog altid, at tage en backup af filen: patch_d2.mpq, som ligger i den mappe, hvor du har installeret D2 LoD.

Download ellers Mod'en via vores download-sekton og unzip. Derefter kommer følgende filer til syne:

 

 

Kør "1stnd", som vil lave en backup af din originale patch_d2.mpq.

 

1. Kør "newdawnxin". (Omdanne filen "newdawnx.mpq" til "patch_d2.mpq)

2. Kopiér patch_d2.mpq over i din Diablo2-mappe (hvorend den må befinde sig)

Sig "ja" til at overskrive filen.

Mod'en er klar til brug

 

Afinstallering: Kopiér din backupfil "patch_d2.mpq" tilbage i D2-mappen.

NEW DAWN

Gameplay

 

Selve spillet er der som sådan ikke lavet om på. Det er de samme quests (lige en lille undtagelse: Sister´s Burial Grounds -act1 giver allerede cuben) og banerne er inddelt på samme måde.

 

Den største ændring, man først opdager er de forskellige farvede items der dropper - se nedenstående billede. Ellers opdager man også hurtigt den ekstremt hurtigt stigende EXP - efter de første 5 monsters er man ca. lvl 6 (uden at monsterne er gjort sværere vel at mærke).

 

Man vil også opdage at de forskellige characters hedder noget andet, men det kommer man sig jo hurtigt over.

 

 

Man kan altid købe ringe og amuletter hos en af NPC'erne. Men kvaliteten er meget svingende.

 

Selve "universet" som spillet foregår i er som sagt ikke forandret. Dog har vi fundet en lille ændring: Cold plains = Abandoned Graveyard.

 

Cuben er blevet mindre (fylder nu kun 1 x 1) og pladsen i den er meget større.

 

Gode gamle Stone Of Jordan er ikke ligefrem, hvad man tror :o))

NEW DAWN

Items: unique/sets - drop rate

Der er en del nye items i NDX. Bl.a. er items med class-specific skill meget mere udbredt. Der findes en del armors og belts, der giver til skills. Endvidere er der i gloves, belts og boots også mulighed for at socke, hvilket giver et helt nyt perspektiv (se mere under runewords). Monsterne dropper en del flere magiske og rare items, hvilket gør det lidt sjovere at smadre bosserne.

 

 

Uniques svømmer man ikke ligefrem i. Eneste item vi har fundet indtil videre er denne Field Plate, som egentlig suxx bigtime. Men okay - de findes, men man skal ikke regne med, at de dropper hele tiden. Den ide fra det alm. D2 LoD med at Meffe og Baal "plejer" at give fede items, kan man for resten godt droppe i NDX.

 

Set-items har vi fundet en del af - dog er disse af meget svingede kvalitet (det er der jo ikke noget nyt i). Nedenstående ring må siges at være okay, men hvis man kigger på mulighederne for at crafte sine egne ringe, er den faktisk ikke speciel. 

 

En "Sød" lille orb socket med en 40% faster cast gem.

 

Som sagt: også i NDX kan set-items være lorte item.

 

NEW DAWN

Gambling

Man kan gamble på livet løs i NDX. Dog er priserne, ligesom hele prisniveauet i mod'en, total vilde. Priser på 1,5 mill er ikke unormale i Hell, dog kan man som der ses nedenunder altid gamble amuletter + ringe til billige GP.

 

 

Man kan faktisk også gamble charms, men vi har endnu ikke fundet nogle fede charms overhovedet i spillet. Men de må jo være der (eller hva??)

 

En "sjov" lille ting er at man ren faktisk skulle have GP for at gamble den ovenstående armor. Pris: -1857296. Men desværre! jeg kom sq til at betale :o)

 

NEW DAWN

Experience - sværhedsgrad

Man kan i NDX blive op til lvl 250 - en ret fed ide, hvis bare skilltree var tilpasse til dette. (mere om det under Skilltree). Man lvl'er utrolig hurtig op, og inden man er gennem normal er man typisk lvl 130-140, så hvis man finder et fedt item, der kræver lvl 90 for at man kan bære det, kan man rolig gemme det.

 

Nedenstående shot er taget af en Ranger i starten af HELL.

NEW DAWN

Rune/runewords

En af de fede ting ved NDX (og det gælder jo faktisk for de fleste mod's) er de nye runewords. I NDX findes der 50 forskellige runes, og 170 runewords. Dog er der kun et fåtal af dem, der er beskrevet - dvs. hvilke runes der skal i, hvilket item og hvad de giver af stats mm.

 

Man kan hele tiden opgradere sine runes, hvis man har 2 af slagsene eller man kan bruge et såkaldt Blank Rune til det. Eller kan man også nedgradere vha. en Chipped Rune - alle ting via cuben.

 

Hvad de enkelte runer har af stats er, når man nærmere selv nr. 45-50, ret spændende - lad os bare sige total vilde.

 

Herunder er et lille udpluk af de runewords, vi har afprøvet - læg bl.a. mærke til mulighederne indenfor gloves og boots:

 

 

 

 

 

 

 

 

NEW DAWN

Crafted items / items generation

Man selv "crafte" sine items i NDX - Dvs. ikke helt som man gør i D2 LoD, men vha. diverse "Flux Enhancer", som findes i forskellige udgaver. Man gambler en FLux E. og smider den sammen med en alm. magisk ring i cuben, og så kan der altså ske sjove ting og sager - se blot nedenstående shots af nogle ret spændende ringe :-)

 

 

 

 

NEW DAWN

Monsters

Monsterne er der ikke lavet det helt store om på. Selvf. er de placeret forskellige mærkelige steder, hvor de ikke normalt hører til, men ellers virker de meget som i D2 LoD.

 

En ting er dog rimelig sikker - bosserne smider meget mere magisk og rare mm. Men uniques har vi desværre ikke set det store til.

 

NEW DAWN

Gems

De forskellige gems har i NDX fået det man kan kalde en Elite-udgave (se nedenstående shots), som virker rimelige fede. Derudover kan man finde perfects gems ved at smadre alm. monsters. Der findes også her muligheder for at opgradere sine gems.

 

 

 

 

NEW DAWN

Skilltree

Som sagt kan man blive lvl 250 og dette gør selvf. også mulighederne for at placere skillpoints "lidt sjovere". Dog virker det totalt latterlig, at man som sorc f.eks. kan få max i Nova, Thunder Storm, Firewall, Frozen orb + mastery i alle magicområder. Dette gør, at man ikke kan møde en monster som sorc, man ikke kan klare = SUXX BIGTIME!

 

En anden noget federe ting er, at man ikke behøver at tage lowlevel-skills for at nå til de "store fede" skills, som kan ses på nedenstående shot.

 

 

Enkelte skills er flyttet og kræver lidt mere i lvl. (men da man i løbet af act 1 er lvl 50 kan det jo ligesom være ligemeget)

 

 

NEW DAWN

Kendte Bugs

Der er en del bugs endnu i NDX. Bl.a. har vi oplevet flere gange, at spillet simpelthen går kold og at man må genstarte det. Specielt når man smadrer Ancients og får et masse skill og stats, som man bare fyrer på, ser det ud til, at spillet ikke helt lige kan forstå, hvordan fan'en man kan have 230 points at sætte i sine stats.

 

Endvidere virker hireling'ene ikke helt optimalt. Faktisk crasher spillet, hvis man tager en hireling fra act 2 NM med sig som Ranger (Amazon).

 

Der er som sagt også en lille bug i forbindelse med gambling-priserne på visse armors.

 

Ellers virker NDX rimelig gennemarbejdet.

 

NEW DAWN

Konklusion

Lad det være sagt med det samme: New Dawn er fed at spille. Der er mange fede og nye måder at crafte og lave runewords på.

 

Dog virker EXP-systemmet total ude af proportioner. Det er simpelthen for latterlig, at man kan blive lvl 250, uden at monsterne bliver specielt sværere at smadre og de forskellige skills ikke er tilpasset et sådan "forbrug"

 

Endvidere er det lidt plat, der er findes 170 runeword, hvoraf kun 10-20% af dem egentlig er beskrevet. Enkelte af dem var også direkte forkerte, hvilket heller ikke gør sagen bedre.

 

Så bedømmelse må være, at Mod'en ikke er speciel fed i forhold til andre, men at den godt kan bruges til lidt tidsfordriv.